YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Jødisk profeti antyder at Messias kommer snart

israel today Magazine

Monday, November 21, 2011 | Ryan Jones

 

En middelaldersk jødisk profeti om Israels kommende Messias synes å tilsvare den aktuelle situasjonen i Midtøsten, melder Israel National News i helgen.

Et stykke rabbinsk litteratur kjent som Yalkut Shimoni, berører mange fremtidige scenarioer både for nasjonen Israel og for verden. I avsnittet om den bibelske boken Jesaja og profetiene som finnes der, uttaler en rabbiner som siteres i Yalkut Shimoni:

«I det året som Messias-Kongen kommer, provoserer alle nasjonene i verden hverandre. Kongen av Persia provoserer en arabisk konge og den arabiske kongen vender seg til Aram for råd.»

Denne beskrivelsen speiler  Irans trassige atomprogram og spenningen det skaper med arabiske stater, spesielt Saudi-Arabia. Men hva skjer videre?  Ifølge Yalkut Shimoni:
«Kongen av Persia slår tilbake og ødelegger hele verden. Og alle nasjonene i verden er i panikk og nød, og faller ned på sine ansikter og er fyllt med smerter som om de var en kvinne i fødsels veer …»

En fersk rapport fra International Atomic Energy Agency (IAEA) bekreftet at Iran jobber med kjernefysiske våpen og at det kunne sannsynligvis stille med slike våpen på ikke mer enn et års tid. Det betyr at den diplomatiske innsatsen har mislyktes, og uten et farlig forebyggende angrep av Israel og / eller Amerika, vil Iran få atomvåpen.

Mange i Vesten fokuserer nå sin innsats på å tone ned faren for et kjernefysisk Iran. De hevder at på samme måte som Sovjetunionen ikke brukte sin kjernefysiske våpen mot Vesten, så vil også Iran vise tilbakeholdenhet. Men slike kommentarer unnlater å ta hensyn til den dypt inngrodde religiøse ideologien til dem som styrer Iran, og som ser seg selv som instrumenter for Allah i innledningen til en ny gullalder for islam.

Hva betyr alt dette for Israel, forutsatt at Yalkut Shimoni er nøyaktig? Teksten lyder:
«… Og Israel er i panikk og nød og spør» hvor skal vi gå Hvor skal vi gå,? «Og Han sier til dem: ‘mine sønner, ikke frykt, alt det jeg har gjort, har jeg gjort bare for deg. Hvorfor er du redd? Frykt ikke, din  forløsningstid har kommet, og den endelige forløsningen er ikke som den første innløsning, fordi den første innløsningen ble fulgt av sorg og trelldom under andre riker, men den endelige forløsningen blir ikke fulgt av sorg og trelldom under andre riker. »

Israel viser faktisk allerede tegn på at panikk og nød. I løpet av den siste måneden, har Israel vært engasjert i spente offentlig debatter om hvorvidt man skal angripe Irans kjernefysiske anlegg eller ikke, og avisartikler har detaljert fortalt hva som kan skje med den jødiske staten både om den angriper, og hvis den ikke gjør det. Samtidig har Israels Home Front Command (heimevern) øvd for et massiv ukonvensjonelt rakett bombardement mot Tel Aviv.

Det er ikke kjent hvem det akkurat var som samlet Yalkut Shimoni skriftene, men de eldste overlevende kopiene dateres til rundt 1310 e.Kr.. Mange av rabbinerne som er sitert i Yalkut Shimoni levde langt tidligere, under talmudiske æra i første og andre århundre e.Kr..

Reklamer

22. november 2011 - Posted by | Bibel, Gud, Israel, Jahve, Jesus, Yeshua, YHWH

2 kommentarer »

 1. Det er jo bare å gå til Matteus kapittel 24 vers 1- 14 så får en svar på dette. Spesielt vers 7

  Jesus gikk nå av sted og var på vei bort fra templet, men hans disipler gikk fram for å vise ham templets bygninger. 2 Det fikk ham til å si til dem: «Ser dere ikke alt dette? Jeg sier dere i sannhet: Her skal slett ikke stein bli tilbake på stein som ikke skal bli revet ned.»
  3 Mens han satt på Oljeberget, kom disiplene til ham da de var for seg selv, og sa: «Si oss: Når skal disse ting skje, og hva skal være tegnet på ditt nærvær og på avslutningen på tingenes ordning?»
  4 Og som svar sa Jesus til dem: «Pass på at ingen villeder dere; 5 for mange skal komme på grunnlag av mitt navn og si: ’Jeg er KRISTUS’, og de skal villede mange. 6 Dere kommer til å høre om kriger og rykter om kriger; se til at dere ikke blir skremt. For disse ting må finne sted, men enden er ikke ennå.
  7 For nasjon skal reise seg mot nasjon og rike mot rike, og det skal bli matmangel og jordskjelv på det ene stedet etter det andre. 8 Alt dette er en begynnelse til veer.
  9 Da skal de overgi dere til trengsel og drepe dere, og dere skal bli gjenstand for alle nasjonenes hat for mitt navns skyld. 10 Da skal også mange bli brakt til å snuble, og de skal forråde hverandre og hate hverandre. 11 Og mange falske profeter skal stå fram og villede mange; 12 og på grunn av den tiltagende lovløshet skal kjærligheten kjølne hos de fleste. 13 Men den som har holdt ut til enden, han skal bli frelst. 14 Og dette gode budskap om riket skal bli forkynt på hele den bebodde jord til et vitnesbyrd for alle nasjonene; og så skal enden komme.

  Kommentar av Per | 7. mars 2012 | Svar

 2. Jeg vet dette er et gammelt innlegg! Men måtte svare.
  8 Alt dette er en begynnelse til veer.

  Denne tiden har ALLEREDE begynt! Veene begynte da Gavrilo princip (Navnet hans betyr Bl.a Begynnelsen!) skøyt de skuddene i Sarajevo!
  FORDI!! Samme kveld/dag/natt kom det en profeti! I Norge «NÅ HAR BEGYNNELSEN TIL FØDSELS VEENE BEGYNT» (var mer omfattende enn som så, men sa blant annet det) !
  Også gikk vi igjennom hele Første verdenskrig (som kaldes Blod krigen) hele andre (som kalles Ild krigen). Nå er det bare Harmageddon/atom krigen igjen. (ut av Atombomben forårsakes STORE røykskyer)
  Men før dette tror jeg Jesus kommer igjen. 🙂

  «19 Og jeg vil la under skje på himmelen i det høie, og tegn på jorden i det lave: blod og ild og røkskyer;»
  Apg. 2:19 som også står ved Joel 3:3

  Kommentar av Ruben Kvamme | 21. februar 2013 | Svar


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: