YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Røttene – revidert utgave klar

Kristendommens røtter.

Av: Hanne Grethe Hansen – Nettverkskoordinator i Husmenighetsnettverket Agape

Bibelversjon: Bibelen Guds Ord

Om vi går helt til begynnelsen av den kristne tro, var kristendommen opprinnelig jødedommens oppfyllelse av deres venting på Messias. Den ble regnet som en sekt innen jødedommen, og de første kristne ble kalt Nasareere, fordi de trodde at Yeshua (Jesus) fra Nasaret var Messias

Da Yeshua (Jesus) kom for første gang, kjente de fleste jødene ikke igjen Yeshua som deres Messias. De ventet en som skulle regjere som konge, gi Israel seier over den romerske okkupasjonsmakten som regjerte over Israel på den tiden, bringe fred og grunnlegge et jordisk paradis. Slik blir Yeshua’s andre komme, men Hans første komme var også profetert i Bibelen. Han skulle bl.a. bli født av en jomfru i Betlehem og dø en grusom død for all verdens synd og sykdom, men de fleste kjente ikke igjen Ham.

Yeshua ble født som en jøde, levde som en jøde og forkynte fra Tanakh eller Det Gamle Testamente som det kalles i våre bibeloversettelser.

Jødene var det folket Jahve (Gud) utvalgte seg for at kunnskapen om Ham skulle være samlet hos dem, frem til den tiden da det skulle oppfylles som ble sagt til Abraham;«I deg skal alle folkeslag på jorden velsignes.» (1. Mosebok 18:18)

Det står profetert flere steder i Tanakh (Det Gamle Testamente) om at alle folkeslag skulle få del av frelsen og velsignelsen (f.eks. Jesaja 49:6), men først etter Yeshua’s oppstandelse fikk disiplene klar beskjed om å forkynne evangeliet til alle folkeslag. «Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være vitner og Meg i Jerusalem, og i hele Judea og Samaria, og helt til jordens ende!» (Apostlenes gjerninger 1:8 og Matteus 28:18)

Det var synagoger i nesten hver by i den daværende kjente verden. Der møttes både jøder og gudfryktige hedninger på sabbaten. Apostlene og de andre kristne forkynnerne brukte å gå i synagogen på sabbaten uansett hvor de var i verden. Der fikk de forkynne Ordet, og både jøder og hedninger kom til tro på Yeshua som Messias…

Les resten her: Røttene

Godspeed

Webpastor B

www.agapesenteret.org

www.yeshuaarmeen.org

Reklamer

19. oktober 2011 - Posted by | Bibel, Disippelskap, Evangelisering, Kristendom, kristenliv, Yeshua, YHWH

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: