YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Sukkot – Løvhyttefesten

 

Sukkot, eller Løvhyttefesten, innledes onsdag 12. oktober ved solnedgang og varer en uke.  Har denne «gammeltestamentlige» høytiden noen som helst betydning for oss i dag?  Mange kristne reiser til Israel for å feire denne høytiden, er det bare for å markere støtte til Israel og Jødene?

3.Mosebok 23:39-43  «Også på den femtende dagen i den sjuende måneden, når dere har samlet inn landets grøde, skal dere holde høytid for Herren i sju dager. På den første dagen skal det være sabbatshvile, og på den åttende dagen skal det også være sabbatshvile.

På den første dagen skal dere ta frukt av prektige trær, palmegrener, grener av løvtrær og poppeltrær fra bekken, og dere skal glede dere for Herren deres Guds ansikt i sju dager.

I sju dager skal dere holde denne festen som en høytid for Herren hvert år. Det skal være en evig lov for hele etterslekten. I den sjuende måneden skal dere feire den.

Dere skal bo i løvhytter i sju dager. Alle innfødte i Israel skal bo i løvhytter,

for at etterkommerne deres skal kjenne at Jeg lot Israels barn bo i løvhytter da Jeg førte dem ut fra landet Egypt. Jeg er Herren deres Gud.»

 Løvhyttefesten er en feiring som har mange forskjellige profetiske temaer. Ett av temaene er feiringen av at hele grøden er høstet inn. Profetisk handler dette bl.a.om at hele høsten av mennesker er kommet inn i Jahves (Guds) rike, både jøder og hedninger.

Kornhøsten, den første store innhøstningen ble høstet inn i pinsen. Den første store innhøstningen til Jahves (Guds) rike kom etter pinsedag da Den Hellige Ånd ble utgytt over Yeshua’s (Jesu) etterfølgere, og mennesker kom til tro på Yeshua (Jesus) som Messias i hopetall.

Før Herren kommer og setter sine føtter på Oljeberget, og begynner sin tusenårige regjeringstid over jorda, kommer det til å bli en innhøstning over jorda uten sidestykke. Herren vår Gud skal høste inn hele resten av grøden sin. Først høster Han inn hedningene, deretter blir hele Israel frelst.

Romerbrevet 11:25-26a «For jeg vil ikke, brødre, at dere skal være uvitende om denne hemmeligheten, så dere ikke skal være kloke i egne øyne, nemlig at forherdelse har rammet en del av Israel inntil fylden av hedningefolkene er kommet inn, og slik (så) skal hele Israel bli frelst.»

Jahve er ikke sen med løftet om Messias tilbakekomst, som mange vil ha det til. Han vil ha med seg hele den dyrebare grøden, og venter tålmodig så den får både tidligregn og senregn først.

Jakobs brev 5:7 «Vær derfor tålmodige, søsken, helt til Herrens gjenkomst. Se hvordan bonden venter på jordens dyrebare grøde! Han venter tålmodig på den til den får tidligregn og senregn.»

 Tidligregnet kom jo på pinsedag. Utfra profetordet vet vi da at det kommer en mektig åndsutgytelse over jorda før opprykkelsen på basunhøytiden, for da blir hedningene høstet inn pluss de av jødene som har tatt imot Yeshua som sin jødiske Messias. Resten av jødene blir høstet inn på Yom Kippur, forsoningsdagen. Da er de 10 dagene av dom over jorda avsluttet, og nådens og bønnens ånd kommer over jødene. De erkjenner at Yeshua er deres Messias, og roper på Herren når alle verdens hærer går mot dem.

Sakarja 12:3 «På den dagen skal det skje: Jeg skal gjøre Jerusalem til en løftestein for alle folkene. Alle som vil løfte henne bort, skal sannelig bli flerret opp, selv om alle jordens folkeslag er samlet mot henne.»      

V.9-10: »På den dagen skal det skje: Jeg søker å ødelegge alle folkeslagene som kommer imot Jerusalem. Over Davids hus og over dem som bor i Jerusalem, skal Jeg utøse nådens og bønnens Ånd. Da skal de se på Meg som de har gjennomboret. Ja, de skal sørge over Ham slik en sørger over den enbårne, og de skal klage bittert over Ham slik en klager bittert over den førstefødte.»

Les Sakarja kapittel 13 v.1 + v.6-9 og kapittel 14, v.1-17.

Løvhyttehøytiden er ikke en høytid om Herrens selve ankomst som Konge over jorda, men det er den høytiden der vi på forhånd feirer hva som hender når Han har kommet tilbake og har begynt å regjere fra Jerusalem.

Herren skal være Konge over hele jorden. Satan er bundet for tusen år og stengt inne i avgrunnen, og alle som har blitt frelst gjennom hele jordens historie lever og regjerer sammen Kongenes Konge.

Godspeed

Hanne Grethe Hansen

Nettverkskoordinator

Husmenighetsnettverket Agape

http://www.agapesenteret.org

 

 

 

 

Reklamer

11. oktober 2011 - Posted by | Bibel, Herrens Høytider, Israel, Jahve, Tro, Yeshua | ,

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: