YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Har du et “jødisk hjerte”?

 
Kilde: Hebrew 4 Christians

Del 1

X=f(Y) hvor x = ekte liv i Ånden og Y= et jødisk hjerte
En sann kristen vil, med andre ord, være "jødisk" i åndelig betydning. Om du tilhører Messias, er du åndelig en jøde; og omvendt: om du ikke er en åndelig jøde, så er du ingen kristen.
Grip din identitet i Messias…

"Men en ekte Jøde er det innvendig; og sann omskjærelse er av hjertet, åndelig ikke bokstavelig…” (Romer brevet 2:29 (Jewish New Testament)

Innen logikken snakker man noen ganger om "tilstrekkelige" og "nødvendige" betingelser. En betingelse er ansett for å være nødvendig om den må være tilstede for at noe skal være sant. Et eksempel: det er en nødvendig betingelse for menneskelig liv, at oksygen er tilstede. Uten oksygen kan ikke mennesket eksistere, derfor er tilstedeværelsen av oksygen nødvendig for menneskelig liv.

En tilstrekkelig betingelse, der i mot, må ikke eksistere for at noe skal skje, men om den gjør det, så må hendelsen inntreffe. Eksempel: mangel på oksygen er en tilstrekkelig tilstand for menneskelig død. Nå kan, selvfølgelig, menneskelig død inntreffe av andre årsaker, men mangel på oksygen er en tilstrekkelig betingelse for at det skal skje.

I de aller fleste tilfeller kan vi ikke identifisere det komplette settet av betingelser som er tilstrekkelig for en hendelse eller omstendighet, selv om vi ofte kan fastslå hva som er nødvendig. Eksempel: Selv om oksygen er nødvendig for menneskelig liv, er det ikke tilstrekkelig i seg selv, fordi mennesket også trenger vann, mat, hjerneaktivitet og et antall andre betingelser for å kunne leve. Med andre ord, mens det er nødvendig for menneskelig liv å ha oksygen, er det ikke tilstrekkelig.

Overført til den åndelige verden, vil jeg begrunne at om det er ekte liv (X), så må det finnes et jødisk hjerte (Y) i virksomhet i den troendes liv [X=f(Y)]. Med andre ord, tilstedeværelsen av et Jødisk hjerte er nødvendig for et sant liv i Ånden. Om du er en "kristen" (en som følger Messias), så må du ha et Jødisk hjerte, sagt med andre ord: det er nødvendig å ha et Jødisk hjerte for å være en kristen. Du kan bare simpelthen ikke være en ekte Yeshuas etterfølger uten en slikt indre omvendelse.

Når det er sagt, å ha et Jødisk hjerte er åpenbart, i seg selv, ikke tilstrekkelig for å være en kristen, på samme måte som tilstedeværelsen av oksygen alene, er tilstekkelig for menneskelig liv. Det er mange mennesker som har et Jødisk hjerte og som fornekter Yeshua som Messias. (Det er bare å sjekke ut Jødiske web sider, f.eks., så vil du finne at flertallet av jøder har et sant Jødisk hjerte, men de følger ikke Yeshua’s lære.) Så, mens det på den ene siden er sant at det å ha et Jødisk hjerte ikke er tilstrekkelig for å bli en kristen, er det motsatte en nødvendig konsekvens. En slutning man kan dra av dette, er at det er umulig for en person å være en sann kristen og samtidig være anti-semitt eller å hate det jødiske folket. Det gir bare mening, selvfølgelig, fordi Yeshua’s etterfølgere er "omskåret på hjertet"

"Men en ekte Jøde er det innvendig; og sann omskjærelse er av hjertet, åndelig ikke bokstavelig… (Romer brevet 2:29 (Jewish New Testament)

"Da dere kom til Messias, frigjorde han dere fra deres onde natur, ikke ved omskjærelse av menneskehånd, men med Messias’ omskjærelse." Kolosser brevet 2:11 (Bibelen Guds Ord)

og podet inn i de paktsløftene og velsignelsene som opprinnelig ble gitt til det jødiske folket

"Og om noen av grenene ble brukket av, og du som var av et vilt oliventre, ble innpodet blant dem og sammen med dem fikk del i roten og sevjen fra oliventreet, så ros deg ikke overfor grenene! Men dersom du roser deg, så husk at det er ikke du som bærer roten, men roten som bærer deg. Du vil da si: "Grenene ble brukket av for at jeg skulle bli podet inn." Vel, ved vantro ble de brukket av, og du står innpodet ved tro. Vær ikke hovmodig, men frykt! For om Gud ikke sparte de naturlige grenene, kan det være at Han ikke sparer deg heller. Legg derfor merke til Guds godhet og strenghet: Overfor dem som falt, strenghet, men mot deg, godhet, hvis du da fortsetter i Hans godhet. Ellers vil også du bli hogd av. Slik er det med de andre også. Hvis de ikke fortsetter i vantro, skal de bli podet inn, for Gud har makt til å pode dem inn igjen. For dersom du ble hogd av fra det oliventreet som av naturen er vilt, og i strid med naturen ble innpodet i et edelt* oliventre, hvor mye mer skal da disse som er naturlige grener, bli innpodet i sitt eget oliventre? <* dyrket.> Romer brevet 11:17-24 (Bibelen Guds Ord)

En sann kristen vil, med andre ord, være "jødisk" i åndelig betydning. Om du tilhører Messias, er du åndelig en jøde; og omvendt: om du ikke er en åndelig jøde, så er du ingen kristen.

Dette blir skrevet fordi jeg ofte blir forundret og sjokkert over at så mange mennesker som kaller seg kristne, ikke omfavner sin jødiske arv og identitet. Verre er det å høre kristne som uttaler seg i antisemittiske termer og som ser på jødene som "Messias mordere", o.lign. Disse utslagene av intoleranse og hat er diametralt motsatt av det oppdraget Yeshua (Jesus) hadde. Han ble født som jødenes Konge og kom for å redde de tapte får av Israels Hus

Disse tolv sendte Jesus ut, og Han befalte dem og sa: "Gå ikke ut på veien til hedningene*, og gå ikke inn i noen av samaritanernes byer! Men gå heller til de fortapte sauene av Israels hus! Matteus 10:5-6 (Bibelen Guds Ord)

Men Han svarte og sa: "Jeg er ikke utsendt til andre enn de fortapte sauene av Israels hus." Matt1eus 15:24

Det er viktig å holde hodet kaldt i debatten om alt dette, men jeg er redd for at vår tids Kirker har blitt så hjernevasket av hedensk fordommer og tradisjoner, at de ikke kan ta inn over seg sin takknemlighetsgjeld til det jødiske folket. Det er de hedningekristne som er "podet inn" i jødenes pakt, velsignelser og framtid, ikke motsatt. Oliventre metaforen i Romer brevet (kap. 11) bekrefter dette. Det er tragisk at kristne sjeldent ofrer sine jødiske røtter en tanke, eller i beste fall anser dem for å være en bagatell, en kuriositet eller til og med som noe originalt – som å se en 30 minutters tegnefilm presentasjon av "Messias i Påsken" eller noe lignende. Dette er viktig – å forstå Jeshua’s jødiske bakgrunn og kristendommens jødiske røtter bør ikke bli ansett som å tilsette litt "etnisk krydder" til en ellers ikke-jødisk tenkning; tvert i mot, det utgjør en vesentlig sannhet om din identitet i den jødiske Messias. Jesus vil komme tilbake til Jerusalem en dag for å etablere 1000 års riket for derved å oppfylle løftene som ble gitt til det etniske Israel. Ut over dette, i den evige staten som skal komme, vil portene i det "himmelske Jerusalem" ha navnet på de 12 stammene av Israel innskrevet. Jødisk identitet er ikke en åndelig feiltagelse, men en nødvendig del av det å være en del av YHWH’s familie…

Så, skjerp dere venner.

Godspeed

Webpastor B

www.agapesenteret.org

staamedjeg

Reklamer

22. juli 2011 - Posted by | Kristendom

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: