YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Vatikanet viser sitt sanne ansikt

logo_vaticanDen katolske kirke: Jesus nullstilte Guds løfter til jødene

Original tekst : Sunday, October 24, 2010 | Ryan Jones   israel today Magazine-You’ve read the news. Now understand it.
Oversatt : Webpastor B

En synode, (et møte hvor alle biskoper har stemmerett), innkalt av Vatikanet for å diskutere den økende forfølgelsen av kristne i Midt-Østen, avsluttet sine forhandlinger lørdag (23.10.) med en felles uttalelse som fokuserte mye på å kreve at Israel må avslutte sin ”okkupasjon” av arabiske land.

Synoden var ment å skulle behandle ulike former for forfølgelse, skremsler og diskriminering, som har resultert i store reduksjoner i antall kristne samfunn i regionen.

I stedet ble hovedsaken i det to uker lange møtet en diskusjon om hvor vidt Israel er roten til all elendigheten i Midt-Østen, inklusive den som rammer kristne.

Sluttdokumentet gjenspeiler denne holdningen.  Det lister opp ”okkupasjonen” av arabisk land, byggingen av sikkerhetsmuren, militære sjekkpunkter, fengslingen av terrorister (i uttalelsen kalt: ”politiske fanger”) og den generelle nedgang i levestandard for palestinerne som hovedårsak til den store nedgangen i antall palestinske kristne og muslimske angrep på den jødiske staten.

Erkebiskop Salim Bustros fra Boston, Massachusetts (Gresk født i Libanon) sto  for offentliggjøringen av sluttuttalelsen fra synoden.

I en klargjørende uttalelse sa han: ” Den Hellige Skrift kan ikke brukes til å rettferdiggjøre jødenes retur til Israel og forflyttingen av palestinerne, for å rettferdiggjøre Israels okkupasjon av palestinsk land.”
Han forsterket uttalelsen ved å erklære at det originale løftet som Gud ga Israels barn ”var nullet ut av Jesus. Det finnes ikke lenger noe utvalgt folk.”

Bustros avviste ideen om Israel som ”den jødiske staten,” og insisterte på at med tiden må alle såkalte ”palestinske flyktninger” returnere til landet, noe som vil være en sikker resept på demografisk ødeleggelse av verdens eneste jødiske nasjonalstat.

Mordechai Levi, Israels ambassadør til Vatikanet, fordømte Bustros’ kommentarer og den skaden de hadde gjort mot styrking av båndene mellom Israel og kirken.

Den katolske kirken har i mange år arbeidet for å reparere inntrykket av at den er en institusjon som er  gjennomsyret av antisemittisme.  Bustros uttalelser gjør det imidlertid ganske åpenbart at Vatikanet er grunnfestet som aldri før i erstatningsteologien – som sier at Gud satte tilside jødene, på tross av Hans ugjenkallelige løfter til dem, og at ”Kirken” i stedet fikk disse løftene.

Godspeed

Webpastor B

www.agapesenteret.org

www.armyforchrist.org/gaza

www.jesuspodkast.org

www.hvorfor-kristen.info

Reklamer

25. oktober 2010 - Posted by | Gud, Israel, Jesus, Kristendom, religion, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: