YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Jøde eller greker – hvem er Guds folk?

 !cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

blog1j_539x480

Forfatter: Hanne Grethe Hansen 

Nettverkskoordinator i Husmenighetsnettverket Agape

 

bg_red

Har de kristne, av ikke-jødisk slekt, blitt Guds folk i stedet for jødene?

Nei, de kristne av ikke-jødisk slekt har ikke blitt Guds folk i stedet for jødene. Dette kalles for «erstatningsteologi», og stemmer ikke med det Bibelen sier.

De hedningekristne har fått bli Guds folk sammen med jødene.

«Jeg har andre sauer, som ikke er av denne flokken. Dem må Jeg også lede, og de skal høre Min røst. Det skal være en flokk og en hyrde.» (Joh.10,16)

Jesus sa dette til sine jødiske disipler, de som trodde på Ham. De som ikke var av denne flokken, var oss hedningekristne som skulle komme til tro på Ham. De skulle Han også lede, men det skulle ikke være to adskilte flokker, men en flokk og en hyrde.

«Og om noen av grenene ble brukket av, og du som var av et vilt oliventre, ble innpodet blant dem og sammen med dem fikk del i roten og sevjen fra oliventreet, så ros deg ikke overfor grenene!» (Rom.11,17)

Gud kaller Israel eller jødene for det ekte oliventreets grener, som får sin sevje og sitt liv fra roten som er Israels Gud. Vi som er av ikke-jødisk opprinnelse, blir innpodet i Israels Gud ved troen på Jesus, og får del av de samme røttene for vår tro som det jødiske folket har. Vi som er av et vilt oliventre, får bli innpodet sammen med de ekte grenene.

Paulus skriver videre at mange av de opprinnelige grenene ble brukket av, fordi de ikke trodde på Jesus som Messias og Frelser. Dette skjedde fordi Gud elsker alle mennesker, og ønsker at alle skal få muligheten til å bli frelst. Det hadde ikke kunnet skje, om alle jødene hadde tatt imot Jesus som Messias ved Jesu første komme.

Det er mye lettere for jødene å bli podet inn i oliventreet igjen, som de opprinnelig kommer fra. Det står at i de siste tider skal hele Israel bli frelst, etter at det fulle antallet hedninger først har blitt frelst.

«For dersom du ble hogd av fra det oliventreet som av naturen er vilt, og i strid med naturen ble innpodet i et edelt oliventre, hvor mye mer skal da disse som er naturlige grener, bli innpodet i sitt eget oliventre? For jeg vil ikke, brødre, at dere skal være uvitende om denne hemmeligheten, så dere ikke skal være kloke i egne øyne, nemlig at forherdelse har rammet en del av Israel inntil fylden av hedningefolkene er kommet inn, og slik skal hele Israel bli frelst.» (Rom.11,24-26a)

Paulus skriver veldig klart at Gud ikke har forkastet jødene; han var jo selv en jøde.

«Jeg spør da: har Gud forkastet sitt folk? På ingen måte! Jeg er jo også en israelitt, av Abrahams slekt, av Benjamins stamme.» (Rom.11,1)

Vi hedningekristne har fått lov til å komme inn og bli Guds folk sammen med jødene, men løftene om landet Israel er spesifikt for det jødiske folket.

Det står i Bibelen at Gud skal gi landet tilbake til jødene, og det skjedde i 1948.

Så sier Herren Gud: «Jeg skal samle dere fra folkene, føre dere sammen fra de landene der dere er spredt, og Jeg skal gi dere Israels land.» (Esek.11,17)

Den 7.juni 1967 fikk jødene full kontroll over Jerusalem, etter 6.dagers-krigen, der Israels arabiske naboer gikk mot Israel for å utrydde dem. Israel vant krigen mirakuløst, og vant tilbake landområder som de hadde mistet i den første krigen like etter at de hadde fått tilbake sitt land i 1948.

«De skal falle for sverdets egg og bli bortført som fanger til alle folkeslag. Og Jerusalem skal være nedtrampet av hedninger inntil hedningenes tider er oppfylt.» (Luk.21,24)

Det står også at Gud skal kalle jødene tilbake til Israel fra alle verdens land (og spesielt fra landet i Nord; Russland), og det er vi midt inne i oppfyllelsen av nå. Israel har doblet sitt innbyggertall 12 ganger siden de fikk sitt land tilbake i 1948, fordi Gud kaller jødene tilbake fra alle verdens land. ( 20/4-10 var det 7 587 000 innbyggere i Israel.)

«Frykt ikke, for Jeg er med deg. Jeg skal hente din slekt fra Øst, og Jeg skal samle deg fra Vest. Jeg vil si til Nord: «Gi dem fra deg!» Og til Sør: »Hold dem ikke tilbake!» Før Mine sønner tilbake langt borte fra, og Mine døtre fra jordens ende,» (Jes.43, 5-6)

«Derfor, se, dager skal komme, sier Herren, da det ikke mer skal bli sagt: «Så sant Herren lever, Han som førte Israels barn opp fra landet Egypt,» men: «Så sant Herren lever, Han som førte Israels barn opp fra landet i Nord og fra alle landene som Han hadde drevet dem bort til.» For Jeg skal føre dem tilbake til deres land, det Jeg ga deres fedre. Se, Jeg skal sende bud på mange fiskere, sier Herren, og de skal fiske dem opp. Etter det skal Jeg sende bud på mange jegere, og de skal jage dem bort fra hvert fjell og fra hver høyde, og ut fra hulene i klippene.» (Jer.16, 14-16)

Opp gjennom historien har jødefolket blitt forfulgt og trakassert på de grusomste måter, og veldig mye av dette har skjedd i kristendommens navn. Derfor har jødene ikke villet ha noe med kristendommen å gjøre. Men i dag holder hele verden på å vende seg mot Israel og jødene, selv land som alltid har vært regnet som Israels venner.

De eneste som støtter og står med jødene nå, er de sanne kristne, som har fått kjærligheten til Israels land og folk lagt ned i sitt hjerte ved Guds Ånd som bor i deres hjerter. Mange kristne reiser til Israel på ferie m.m., og under løvhyttefesten bruker tusenvis av kristne å gå i tog i gatene sammen jødene, som et uttrykk for at de står med dem. Dette har nå skjedd under flere tiår, og sakte men sikkert begynner jødene å forstå at de kristne nå er deres eneste venner. Dette vil etter hvert føre til at de også åpner seg for budskapet om at Jesus er deres Messias. De venter på Messias første komme, men i følge Bibelen kommer de til å vite hvem de skal rope på når hele verden går imot dem i det siste slaget før Jesus Messias kommer tilbake; nemlig Jesus. (Mt.23,39)

Jødene har ikke forlatt veien Gud har forberedt for dem. De har bare «trådt til side», så også hedningefolkene skulle få komme med.

Hanne G.Hansen

Nettverkskoordinator

Husmenighetsnettverket Agape

www.agapesenteret.org

www.jesuspodkast.org

www.hvorfor-kristen.info

 

Reklamer

27. mai 2010 - Posted by | Disippelskap, Gud, Israel, Jesus, Kristendom, kristenliv, religion, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: