YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Hvilken påske skal du feire – Guds eller Konstantins?

fs_da_Vinci_Last_Supper_cleaned

Bibelen forteller oss uten skygge av fortolkningsmulighet at Jesus ble korsfestet og oppstod fra graven i forbindelse med jødenes feiring av De usyrede brøds høytid.  Denne høytiden ble innledet med slakting og spising av påskelammet ( 14. Nisan [Aviv] som er mars/april i vår kalender) til minne om utgangen av Egypt 1450 år tidligere. Denne høytiden ble den første av de syv høytidene som Gud har gitt menneskene. (2. Mosebok 12: 1- 20) (3. Mosebok 23:4-8)  Jødene feiret Guds høytider med stor nidkjærhet.  De første kristne menighetene gjorde det samme helt fram til år 325. (1. Kor. 5:8).

På det berømte, eller snarere bryktede kirkemøtet i Nikea i år 325, ble det bestemt at påsken, og dermed også pinsen, skulle flyttes fra Guds kalender til den romerske kalender.  Dette skjedde på tross av Guds befaling i 3 Mos 23,4 {"Forbigangen" (påsken) og De usyrede brøds høytid}
”Dette er Herrens høytider, de hellige samlingene som dere skal utrope på sine fastsatte tider. “

Konstantin trumfet igjennom at påsken skulle feires på et tidspunkt slik at den aldri skulle falle sammen med den Bibelske påsken. Den nye  datoen ble etter hvert kjent på engelsk som “Easter”.  Et navn som ikke har det minste med Bibelen å gjøre, men er tatt fra den hedenske gudinnen Eostre.  Hun er var en fruktbarhetsgudinne som ble feiret omtrent på samme tid i den Anglosaksiske verden, med egg og harer!  (Derfor påskeegg og påskeharer!)

Man gikk faktisk enda lenger, ja så langt at man gjorde Jesus til løgner!

Tull, sier du?

Hvordan forklarer du at den så kalte “kristne påsken” lar Jesus dø på langfredag og stå opp igjen på påskedagen? 

Matt 12:39-40 Men Jesus svarte: "Bare et ondt, troløst folk vil be om slike beviser. Dere får ingen, bortsett fra det som skjedde med profeten Jona! For som Jona var i den store fisken i tre dager og tre netter, slik vil jeg, Menneskesønnen, være i jordens dyp i tre dager og tre netter.

Hvordan får du det til å bli tre netter fra fredag til søndag?????

Hvordan kunne dette skje?

Keiser Konstantins forbannelse

Den romerske keiseren Konstantin hatet jødene. På kirkemøtet i Nikea i år 325 erklærte han: “- Det er opplagt galt å følge jødene i deres feiring av denne høytiden (påsken), fordi deres hender var flekket av skyld … disse jødenes forkvaklede sinn må være forblindet. … La oss derfor ikke ha noe felles med dem, de er våre fiender. … Unngå all kontakt med deres onde retning. … Disse som, etter å ha forårsaket Jesus død, gale som de er, ikke lar seg lede av sund fornuft, men av en hemningsløs lidenskap hvor enn deres iboende galskap fører dem. … De er et folk fullstendig moralsk fordervet. … Derfor må denne feilen (at de første kristne feiret påske på bibelsk korrekt tid) rettes, slik at vi ikke lenger har noe felles med disse parasittene og morderne av Vår Herre. … Vi må ikke ha en eneste ting felles med jødenes falskhet –” !

Her passer det med et utropstegn! Vi har typene i dag også. Ikke minst Irans president.

Men med denne foraktelige uttalelsen kuttet det som skulle bli ”Kirken”, moren til de fleste kirkesamfunn i dag, båndene til sine hebraiske, bibelske røtter – Det ble forbudt å feire noe jødisk, enda de fleste av deres skikker og tradisjoner var pålagt dem av Gud. Høytidene er Guds høytider og gjelder også kristne, Israels medarvinger etter den nye pakt!

Rom 11,17-18  Men noen av grenene fra Abrahams tre er brutt av. Og dere hedninger, som var grener fra et vilt oljetre, ble podet inn. Nå mottar altså dere den velsignelse som Gud hadde lovt Abraham og hans barn. Dere har del i sevjen fra roten. 18  Men dere må være forsiktige, så dere ikke skryter av at dere er blitt podet inn for å erstatte de grenene som ble brutt av. Husk at dere er betydningsfulle bare fordi dere nå er en del av Guds tre. Dere er en gren, ikke en rot, og det er tross alt roten som bærer dere!

 

Dette bruddet med Guds påbud har pågått i 1685 år, tiden er nå inne til å vende tilbake til opprinnelsen:

Bibelens påske i 2010

Justert til vår kalender:
25. mars  Jesus rir inn i Jerusalem og hylles av folket
28. mars ca. kl. 19:00 Jesus spiser påskemåltidet med disipplene.
29. mars kl. 15:00  Jesus dør på korset og blir lagt i graven.
1. april etter solnedgang Jesus står opp av graven
2. april om morgenen Kvinnene finner en tom grav

 

Ha en velsignet påskefeiring

Godspeed

Webpastor B

www.agapesenteret.org

www.jesuspodkast.org

 

Reklamer

24. mars 2010 - Posted by | Disippelskap, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv, religion, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: