YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Les et brev – 11 – Disippelskolen

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

 

 

1. Peters brev

 

1. Peters brev #4

 

Fordi Kristus led og opplevde mye vondt, må også dere ha den samme innstillingen. Dere må være rede til å lide. For, husk, når kroppen lider, mister synden sin makt. Dere vil vel ikke tilbringe resten av livet med å jage etter ondskapen. Vær i stedet ivrige etter å gjøre Guds vilje. Dere har hatt nok å gjøre med det onde som de ugudelige gleder seg over; seksuell synd, begjær, drukkenskap, dårlige selskaper, turing og avgudsdyrkelse. Alt dette fører jo bare til nye og enda verre synder.

Selvsagt vil de tidligere vennene deres bli overrasket når dere ikke blir med dem og gjør det som er ondt lenger. De kommer til å le av dere i spott og forakt. Men husk bare at de en dag skal stå ansikt til ansikt med alles dommer, levendes og dødes. Da skal de straffes for den måten de har levd på. Det er derfor evangeliet ble forkynt til og med for dem som var døde – drept under flommen – slik at de, selv om kroppene deres ble straffet med døden, skulle leve i sin ånd, slik som Gud lever.

{KJÆRLIGHETEN DEKKER OVER MANGE FEILGREP}

Verdens ende kommer snart. Derfor skal dere være oppriktige og omtenksomme bønnemennesker. Det viktigste av alt er at dere fortsetter å vise kjærlighet til hverandre, for kjærligheten veier opp for mange av våre feiltrinn.

Dere skal med glede åpne hjemmet for dem som trenger et måltid eller et sted å overnatte. 10 Gud har gitt hver av dere spesielle gaver. Sørg for å bruke dem slik at dere hjelper hverandre og fører Guds velsignelser ut til andre.

Er du kalt til å preke? Så prek da som om Gud selv talte gjennom deg. Er du kalt til å hjelpe andre? Gjør det med all den styrke og energi som Gud utruster deg med, slik at Gud kan bli æret ved Jesus Kristus – ham være æren og makten i all evighet. Amen.

Kjære venner, bli ikke forskrekket eller overrasket når dere går gjennom de prøvelsene som ligger foran dere. Dette er ikke så underlig. Det er slett ikke noe uvanlig som kommer til å hende med dere. Dere skal være glade! Prøvelsene vil gjøre dere delaktige med Kristus i hans lidelser. Når Jesus kommer igjen, skal dere få dele hans herlighet. Vær bare glade om dere blir forbannet og snakket vondt om fordi dere er kristne. Når det skjer, skal Guds Ånd komme over dere med stor herlighet.

La meg ikke få høre at dere lider på grunn av mord, tyveri eller annet bråk – eller fordi dere har blandet dere opp i slikt som dere ikke har noe med.

Det er ingen skam å lide fordi man er en kristen. Pris Gud for den forretten det er å tilhøre Kristi familie og for at dere kan få kalles med hans underfulle navn! Tiden for dom er inne, og den må først begynne blant Guds egne barn. Om til og med vi som er kristne må dømmes, hvilken forferdelig skjebne venter da ikke dem som aldri har trodd på Herren?

Hvis den rettferdige med nød og neppe blir frelst, hvilken sjanse har da den ugudelige? Hvis dere altså lider etter Guds vilje, skal dere bare fortsette å gjøre det som er rett og stole på Gud, han som skapte dere. Han kommer aldri til å svikte.

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

Reklamer

22. september 2009 - Posted by | Disippelskap, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: