YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Les et brev – 10 – Disippelskolen

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

 

 

1. Peters brev

 

1. Peters brev #3

 

{REGLER FOR ET LYKKELIG HJEM}
Dere kvinner som er gifte, skal underordne dere under mennene deres. Da vil de, om de nekter å høre på dere når dere snakker til dem om Herren, bli vunnet ved det rene og gudfryktige livet dere lever. Livet vil tale på en bedre måte enn mange ord. Vær ikke opptatt med den ytre skjønnheten – den som er avhengig av smykker, vakre klær og hårfrisyrer. Ta vare på den indre skjønnheten, den som kommer fra en vennlig og stille ånd og som er så dyrebar for Gud. Den form for skjønnhet preget de gudfryktige kvinnene i gamle dager, de som stolte på Gud og var lydige mot sine menn.

Sara, for eksempel, adlød sin mann Abraham. Hun æret ham som husets overhode. Og hvis dere gjør det samme, følger dere i hennes fotspor som gode døtre og gjør det som er rett. Da har dere ikke noe å frykte.

Dere ektemenn må være forstandige mot konene deres. Dere må ta hensyn til deres behov og ære dem som det svakere kjønn. Husk at du og din kone er sammen om å ta imot Guds velsignelse. Hvis du ikke behandler henne som du skal, vil du ikke få svar på bønnene dine.

Så har jeg noen ord til dere alle: Dere skulle være som en stor, lykkelig familie, fylt av sympati for hverandre. Dere skulle elske hverandre med varme hjerter og ydmyke sinn. Betal ikke ondt med ondt. Ta ikke igjen med dem som snakker uvennlig om dere. I stedet skal dere be Gud om å hjelpe dem, for vi skal være gode mot andre, og Gud vil velsigne oss for det.

Hvis du ønsker å leve et lykkelig og godt liv, skal du holde kontroll med tungen din og vokte leppene så de ikke taler løgn.

Vend deg fra det onde og gjør godt. Forsøk å leve i fred med alle. Jag etter freden! For Herren holder vakt over sine barn. Han lytter til bønnene deres, men Herren vender seg mot dem som gjør ondt.

Vanligvis vil ingen skade dere når dere ønsker å gjøre det som er godt. Men om de skulle gjøre det, så vil Gud belønne dere. Derfor skal dere ikke la dere skremme av dem. I stillhet skal dere stole på Kristus, deres Herre. Hvis noen spør dere hvorfor dere tror som dere gjør, så vær rede til å fortelle dem det og gjør det på en vennlig og respektfull måte. Gjør det som er rett. Hvis noen taler imot dere og kaller dere for noe stygt, vil de selv bli til skamme fordi de med urette har anklaget dere når dere bare har gjort det gode.

Husk, hvis Gud vil at dere skal lide, er det bedre å lide for at dere gjør noe godt enn for at dere gjør noe galt.

{VERDIEN AV LIDELSER}
Kristus led også. Han døde for alle de synder vi, skyldige syndere, hadde gjort, enda han selv var uskyldig og aldri syndet. Det var for at han skulle føre oss trygt hjem til Gud. Men selv om kroppen hans døde, levde ånden videre. Det var i ånden han besøkte de åndene som var i fangenskap og talte til dem – de som lenge før Noahs dager hadde nektet å høre på Gud, enda han ventet tålmodig på dem mens Noah bygde arken. Likevel var det bare åtte personer som ble frelst fra å drukne i den fryktelige flommen.

(Det er forresten et bilde på dåpen for oss: I dåpen blir vi frelst fra døden og dommen ved Kristi oppstandelse. Dette skjer ikke fordi kroppene våre blir renvasket ved vannet, men fordi vi ved å bli døpt vender oss til Gud og ber om at han skal rense hjertene våre fra synd.)

Nå sitter Kristus på æresplassen ved siden av Gud Fader i himmelen. Alle englene og alle myndigheter og makter bøyer seg for ham og lyder ham.

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

 

Reklamer

9. september 2009 - Posted by | Bønn, Disippelskap, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: