YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Les et brev – 9 – Disippelskolen

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

 

 

1. Peters brev

 

1 Peters brev  #2

{GUDS EGET FOLK}
Dere skal ikke hate, og dere skal slett ikke late som om dere er bedre enn dere er. Legg bort uærlighet og ondskap og slutt å baktale hverandre.

Dere har jo sett Guds godhet. Strekk dere ut etter mer, – akkurat som det nyfødte barnet som lengter etter melk. Da skal dere vokse dere sterke i Herren.

Kom til Kristus, han som er den levende stein, den klippen Gud bygger på. Riktignok ble han forkastet av mennesker, men han er uendelig dyrebar for Gud. Dere skal selv være levende steiner. Gud vil bruke dere til å bygge sitt hus. Ja, dere skal være prester for Gud, – et hellig presteskap som bærer fram de offer Gud vil ha. Skriftene sier det slik: «Se, jeg legger en hjørnestein på Sion, utvalgt og dyrebar. Den som tror på ham skal aldri bli skuffet.»  Ja, han er meget dyrebar for dere som tror. For dem som forkaster ham, vel – «Den samme stein som ble forkastet av bygningsmennene, er blitt hjørnesteinen, den mest ærede og den viktigste del av hele bygningen.»  Skriftene sier også: «Han er den stein som enkelte kommer til å snuble over og den klippen som får dem til å falle.» De kommer til å snuble fordi de ikke lyttet til Guds ord, og derfor må straffen komme. De kommer til å falle.

Men dere er ikke slik, for dere er utvalgt av Gud selv – dere er kongens prester, hellige og rene. Dere er Guds eget folk – for at dere skal vise andre hvordan Gud kalte dere ut fra mørket og inn i sitt underfulle lys. En gang var dere mindre enn ingenting, nå tilhører dere Gud. En gang visste dere svært lite om Guds godhet. Nå er hjertene deres blitt renset nettopp på grunn av Guds nåde og godhet.

Kjære brødre, dere er bare på besøk her. Det virkelige hjemmet deres er i himmelen. Hold dere borte fra denne verdens dårlige lyster. De er ikke for dere. Slikt fører bare til kamp imot sjelene. Vær forsiktige så dere oppfører dere rett mot hedningene. Selv om de er mistenksomme og taler stygt om dere, vil de, når Kristus kommer tilbake, prise Gud for de gode gjerningene deres. For Herrens skyld, adlyd hver lov som myndighetene har fastsatt, de som kongen som statsoverhode, har forordnet og de som kongens tjenere har fått i stand. Han har sendt dem ut for å straffe alle som gjør noe galt og for å ære dem som gjør det som er rett.

Det er Guds vilje at det gode livet dere lever skal stoppe munnen på dem som fordømmer evangeliet uten å kjenne til hva det kan gjøre for dem. De har jo aldri opplevd dets kraft. Dere er fri fra loven, men det betyr ikke at dere har frihet til å gjøre det som er galt. Lev slik at dere alltid er frie til å gjøre det Gud vil. Vis respekt for alle. Elsk de kristne overalt. Frykt Gud og ære øvrigheten.

Tjenere, dere må respektere deres herrer og gjøre det som de ber dere om – ikke bare om de er gode og lette å ha med å gjøre, men også om de er harde og urimelige.

Pris Herren hvis dere blir straffet for at dere gjør det som er rett! Selvsagt får dere ingen lønn for at dere er tålmodige hvis dere får slag på grunn av det gale dere har gjort. Men hvis dere gjør det som er rett og holder ut når dere må lide, da er det godt i Guds øyne. Denne lidelsen er en del av det kall Gud har gitt dere.

Se på Kristus, som led for dere. Følg etter i hans fotspor: Han syndet aldri, han løy aldri. Aldri svarte han igjen når noen fornærmet ham. Da han led, truet han ikke dem som plaget ham. Han overlot saken i Guds hender, han som alltid dømmer rettferdig. Han tok hele byrden av våre synder på sin egen kropp, da han døde på korset. Slik kan vi bli ferdig med synden og leve et godt liv fra nå av. For hans sår har helbredet våre sår!

Som bortkomne sauer vandret dere borte fra Gud. Nå har dere vendt om til gjeteren deres, han som vokter dere og bevarer dere, så dere er trygge for alle angrep.

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

Reklamer

31. august 2009 - Posted by | Disippelskap, Frelse, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: