YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Les et brev i sommer – 4 – Disippelskolen

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

 

1. Johannes brev

 

1 Johannes brev # 4

{ELSK HVERANDRE}

Kjære elskede venner, dere må ikke tro alt dere hører bare fordi noen sier at det er et budskap fra Gud. Prøv det først, så dere ser om det virkelig er fra Gud. Det er nemlig mange falske lærere.

Dere kan finne ut om budskapet er fra den Hellige Ånd ved å spørre: Bekjenner de virkelig at Jesus Kristus, Guds Sønn, ble et menneske med et menneskelig legeme? Gjør de det, er det et budskap fra Gud. Hvis ikke, er budskapet ikke fra Gud, men fra en som er imot Kristus. «Antikrist», som dere har hørt om skal komme, er allerede utbredt i verden.

Kjære venner, dere tilhører Gud og har allerede vunnet slaget mot dem som er imot Kristus. Det er en i deres hjerter som er sterkere enn noen ond lærer i denne syndige verden. Disse menneskene tilhører denne verden, så det er ganske naturlig at de er opptatt med verdslige saker og at verden hører på dem. Men vi er Guds barn. Det er grunnen til at bare de som lever med Gud, vil høre på oss. Andre vil ikke. Det er en annen måte å finne ut om et budskap virkelig er fra Gud. Om det er det, vil ikke verden høre på det.

Kjære venner, la oss elske hverandre, for kjærligheten kommer fra Gud, og de som elsker og viser vennlighet, viser at de er Guds barn og at de lærer ham å kjenne. Men hvis et menneske ikke er kjærlig og god, viser det bare at det ikke kjenner Gud – for Gud er kjærlighet. Gud viste hvor høyt han elsket oss ved å sende sin eneste Sønn til denne onde verden for å gi oss evig liv ved hans død. I denne handlingen ser vi hva virkelig kjærlighet er: Det er ikke vår kjærlighet til Gud, men hans kjærlighet til oss da han sendte sin Sønn til å sone for våre synder.

Kjære venner, når Gud har elsket oss så høyt, bør også vi elske hverandre. For selv om vi aldri har sett Gud så lever Gud i oss, og hans kjærlighet i oss vokser seg stadig sterkere. Han har gitt sin Hellige Ånd i våre hjerter som et bevis for at vi lever med ham og han med oss. Vi har sett med våre egne øyne, og forteller nå hele verden at Gud sendte sin Sønn for å være deres frelser. Den som tror og sier at Jesus er Guds Sønn, har Gud boende i seg, og han lever med Gud. Vi vet hvor høyt Gud elsker oss. Vi har kjent hans kjærlighet og vi tror ham når han sier at han elsker oss. Gud er kjærlighet, og den som lever i kjærlighet, lever med Gud og Gud lever med ham. Og når vi lever med Kristus, vokser kjærligheten seg mer fullkommen og fullstendig, slik at vi ikke skal bli skamfulle eller forlegne på dommens dag. Vi kan møte Herren med tillit og glede, fordi han elsker oss og vi elsker ham. Vi trenger ikke frykte for en som elsker oss. Hans fullkomne kjærlighet fjerner all frykt for hva han kan gjøre med oss. Er vi redde, er det i frykt for hva han kan gjøre med oss, og det viser bare at vi ikke er helt overbevist om at han virkelig elsker oss. Dere ser altså at vår kjærlighet til ham kommer som et resultat av at han elsker oss først.

Hvis noen sier: «Jeg elsker Gud», men fortsetter å hate sin bror, da er han en løgner. For hvis han ikke elsker sin bror, som er der rett foran ham, hvordan kan han da elske Gud som han aldri har sett? Og Gud selv har sagt at man ikke bare skal elske Gud, men også sin bror.

 

 Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

Reklamer

20. juli 2009 - Posted by | Disippelskap, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: