YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Les et brev i sommer -3- Disippelskolen

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

 

1. Johannes brev

 

1 Johannes brev #3

{KJÆRLIGHETEN KJENNETEGNER GUDS BARN}

Se hvor stor vår himmelske Fars kjærlighet til oss er! Han gir oss lov til å kalle oss hans barn – tenk på det – og det er vi virkelig! Men fordi de fleste mennesker ikke kjenner Gud, er det naturlig at de ikke forstår at vi er hans barn. Ja, kjære venner, vi er allerede Guds barn, vi er det nå, og vi kan ikke engang tenke oss hvordan det skal bli senere. Men det vet vi, når han kommer, skal vi bli lik ham, og se ham som han virkelig er. Og alle som virkelig tror dette, vil forsøke å holde seg ren, for Kristus er ren.

Men de som fortsetter å synde, er imot Gud, for all synd som begås, er imot Guds vilje. Og dere vet at Gud ble et menneske, slik at han kunne ta bort våre synder. Det finnes ikke synd i ham. Han gjorde alltid Guds vilje. Hvis vi derfor holder oss nær til ham og er lydige mot ham, skal heller ikke vi synde. Men de som fortsetter å synde, skal merke seg dette: De synder fordi de aldri egentlig har kjent Gud eller tilhørt ham.

Å, kjære barn, la ikke noen bedra dere når det gjelder dette. Hvis dere hele tiden gjør det som er godt, så er det fordi dere er gode, akkurat som han. Men hvis dere fortsetter å synde, viser det at dere tilhører Satan, han som siden han først begynte å synde, stadig har holdt på med det. Men Guds Sønn kom for å ødelegge djevelens gjerninger. Det menneske som er født inn i Guds familie, synder ikke, for nå er Guds liv kommet inn i ham. Han kan ikke holde på å synde. Det nye livet er nemlig født i ham og behersker ham – han er blitt født på ny.

{DEN AVGJØRENDE PRØVEN}

Nå kan vi altså si hvem som er Guds barn og hvem som tilhører Satan. Hver den som lever et syndig liv og som ikke elsker sin bror, viser at han ikke tilhører Gud. Budskapet til oss har fra begynnelsen vært at vi skulle elske hverandre. Vi skal ikke være lik Kain, han som tilhørte Satan og drepte broren sin. Hvorfor gjorde han det? Fordi Kain hadde gjort noe galt, og han visste godt at brorens liv var bedre enn hans.

Bli derfor ikke overrasket, kjære venner, om verden hater dere. Hvis vi elsker andre kristne, beviser det at vi er blitt befridd fra helvete og at vi har fått evig liv. Men et menneske som ikke har kjærlighet til andre, er på vei mot den evige død. Den som hater sin kristne bror, er i virkeligheten en morder allerede. Dere vet at ingen som ønsker å drepe, har evig liv.

Vi vet hva virkelig kjærlighet er fordi vi har eksemplet med Kristus som døde for oss. Slik bør også vi gi vårt liv for våre kristne brødre. Men en som har penger nok til å leve godt og ser en bror som er i nød uten å ville hjelpe ham – hvordan kan da Guds kjærlighet være i ham?

Kjære barn, la oss slutte med bare å si at vi elsker mennesker. La oss virkelig elske hverandre og vise det i våre handlinger. Da vil vi være sikre på at vi er på Guds side. Våre handlinger vil vise det, og vår samvittighet vil være ren, til og med når vi står for Herren. Men har vi dårlig samvittighet og føler at vi har gjort noe galt, vil Herren føle det enda sterkere, for han vet om alt det vi gjør.

Men, kjære elskede venner, hvis vår samvittighet er ren, kan vi komme til Herren med fullkommen trygghet og tillit og få hva vi enn ber om, ettersom vi lyder ham og gjør det han vil. Og dette sier Gud at vi må gjøre: tro på hans Sønn Jesu Kristi navn og elske hverandre. De som gjør det Gud sier, lever med Gud og han med dem. Vi vet at dette er sant fordi den Hellige Ånd som han har gitt oss, sier oss det.

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

Reklamer

15. juli 2009 - Posted by | Disippelskap, Frelse, Gud, Kristendom, kristenliv, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: