YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Hva det betyr å ha tro, del 6 – Disippelskolen

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Disippelskolen

Hva det betyr å ha tro – siste del.

Hele serien kan lastes ned som pdf-dokumen her: Agapevedlegg

 

Tro er…

6 … å tro selv om jeg ikke får det

 

2 sannheter om bønn:

1) Gud hører og besvarer alltid alle bønner

Alltid – Gud hører og besvarer alle bønner – alltid!

 

2) Gud svarer ikke alltid slik vi vil at Han skal svare

Har du noen gang erfart at det er sant? Noen ganger svarer Han: ”Du fleiper – gjør du ikke?” eller ”Ikke tale om!” eller ”Ikke ennå” eller ”Senere” eller ”Du får vente litt”.

Gud svarer på mange forskjellige måter. Og, sjokkerende nok, noen ganger er svaret kort og godt: ”Nei!” – Hvorfor? – fordi Han ikke elsker deg? Tvert i mot, Han sier nei nettopp fordi Han elsker deg.

Jeremia 29,11 (Biblen Guds Ord)

For Jeg vet hvilke tanker Jeg tenker om dere, sier Herren, tanker til fred og ikke til noe ondt. Jeg vil gi dere framtid og håp.

Gud er ingen automat som du kan putte bønner på og få ut hva du måtte ønske deg. En automat vil kunne gi deg ting som tar livet av deg. Gud vil bare gi deg ting som er til din fordel.

Hebreer brevets 11. kapittel har en liste over folk som led for sin tro.

Noen ble halshugget, noen ble brent på bål, noen fikk øynene stukket ut og noen ble druknet – alle mulige grusomme ting skjedde med disse menneskene og allikevel – de blir betegnet som troshelter. (kap. 11: 35-40)

Hva forteller det oss?

 

Poenget er at å leve etter sin tro, forskåner oss ikke fra problemer. Som kristen vil du erfare at du har de samme problemene å stri med som de du hadde før du ble en troende.

En kristen har akkurat de samme problemene som ikke-troende har. Forskjellen er at den kristne har tilgang til en ny kraft som vil hjelpe ham med å løse problemene. Du har fått noe som kan hjelpe deg med å hanskes med belastningen og gjøre noe med problemene.

Gud har aldri sagt at du ikke vil ha problemer og troen forskåner deg ikke fra dem.

Faktisk er det slik at ofte når vi ber til Gud om at Han må ta bort vanskeligheter eller spesifikke problemer, så gjør Han det ikke – Han gir derimot styrke nok til å komme igjennom dem.

Hvorfor i all verden gjør Han nå det? Fordi Gud er mer interessert i vår karakter enn i vårt velbefinnende. Gud ønsker å forme deg til et menneske med integritet, stabilitet og verdier. Og det er bare gjennom motstand at karakter blir dannet.

 

Du vet ikke at Gud er alt du trenger, før Gud er alt du har. Og da er du tvunget til å stole på Ham.

Se nøye på disse versene: ” Hebr 11,39-40 Det var ingen av disse troens mennesker som oppnådde alt det Gud hadde lovt dem, enda de trodde på Gud og levde slik han ville. 40 Gud ville at de skulle vente og få del i en enda bedre belønning, den som er gjort ferdig til oss.

Fikk du med deg dette? – Hebreer brevets forfatter snakker her om mennesker av tro eller tros helter. Han sier at disse menneskene hadde løfter fra Gud og de hadde drømmer som ikke ble oppfylt og likevel var de tros helter? Ja, for de trodde Gud selv om de ikke fikk det de forventet seg.

 

Det er ikke vanskelig å ha tro til Gud når sola skinner og alt går vår vei.

Virkelig tro utvikles imidlertid i livets skyggedaler når drømmenes oppfyllelse forsinkes.

Moses drømte om å innta det lovede landet, men han døde i ørkenen. Han kom aldri inn i landet, men han er fortsatt en troens kjempe. Han fikk faktisk besøke landet senere i følge Bibelen. Det skjedde da Gud førte ham og Elia sammen med Jesus på forklarelsens berg og de snakket sammen.

Han kom inn i landet – omsider.

 

Tro er å stole på Gud også når du ikke får det svaret du selv ønsker deg.

 

Til slutt:

Noen av dere er i den situasjonen at der forsøker å takle et fulltids problem med deltids tro og opplever at det ikke fører fram. Nei, det fører slett ikke fram.

Hvilke problemer du enn står overfor eller kommer til å stå overfor i resten av 2009 – skal du klare å takle dem, så trenger du en full tids – rett på sak og helstøpt tro.

Startpunktet for å få en slik tro, er å etablere et intimt forhold til Jesus Kristus!

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

Reklamer

5. juli 2009 - Posted by | Disippelskap, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv, Tro

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: