YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Disippel-skole

!cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc Med utgangspunkt i Matt 28,19a Gå ut og gjør alle folkeslag til disipler, … og Matt 28,20 og lærer dem å holde alt det Jeg har befalt dere. Og se, Jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Amen , starter Husmenighetsnettverket Agape en disippel-skole på Internett.

Dette vil være et tilbud til alle kristne som ønsker å arbeide med og utvikle sin tro.

 

 

Vi fant følgende definisjon på NLM ung :

«

 Disippel

Vi hører hvor rart det blir hvis vi sier «Jesus og de 12 studentene hans». For de var ikke studenter sånn som vi tenker, de hadde ikke bare teori-fag. På norsk har vi et flott ord som heter «lærling». Det bruker vi om dem som er gode i et håndtverk, og som skal lære mer om det sammen med en mester. En lærling går ikke så mye på skole, men er mer ute i praksis.

Det passer ekstra godt på Jesus og disiplene. For selv om de sikkert hadde «skoletimer» der Jesus underviste dem, var de først og fremst sammen med Jesus, hele tiden. De så på alt han gjorde, og de hjalp til. Det er visst det pedagogene kaller «learning by doing».
Alle er disipler
Mange steder i Bibelen blir de kristne kalt «disiplene». Da er poenget at alle de kristne på stedet er disispler. Det er lærerikt. For vi skal ikke dele opp de kristne i to grupper, og si at noen er «bare» kristne, mens andre er disipler. Det er ikke noe A-lag og B-lag i Guds rike. Der er alle på A-laget.

Derfor skulle vi kanskje finne andre ord enn «disippel-trening» og «disippel-skole» når vi har egne opplegg for dem som vil jobbe med troen sin. For det er altså ikke bare de ivrigste kristne som skal kalles disipler.
Jesus er Mesteren
En spennende forkynner for hundre år siden som het Ludvig Hope sa en gang at det er tre klasser i Guds skole.

I første klasse heter det «Jeg og Jesus». I andre klasse heter det «Jesus og jeg». I tredje klasse heter det «Jesus alene».

Poenget er at en disippel aldri blir utlært. Og han vil aldri nå opp til tittelen «Mester». Bare Jesus er mester (Joh 15,20). En disippel er en som driver og lærer at det blir mer plass til Jesus hvis jeg trer litt til siden selv. Det betyr ikke at kristne skal føle seg mindreverdige og dumme, men at vi mer og mer skal ane hvem Jesus er.

«

Disippel skolen er ingen tradisjonell Bibelskole, men undervisning i praktisk «hverdags» tro. Det legges ut artikler her på JesusBlokka hver uke. Større artikler blir delt opp i kortere avsnitt, som blir lagt ut hver uke. Undervisningen vil også bli lagt ut som podkast på www.jesuspodkast.org  f.o.m. juli måned.

Artikler som hører til i disippelskolen er merket med !cid_001901c830eb$db128150$0100000a@firmanavx5h9gc .

 

Disippel skolen er ikke noe Universitet, snarere en folkeskole med vekt på praktisk tro. Grunnlaget for all undervisning er Bibelens lære – renset for falsk lære og tidsmessige modifikasjoner.

 

Du står fritt til å legge inn kommentarer til undervisningen, eller sende en e-post om du vil ha personlig svar på dine spørsmål: hyrde@agapesenteret.org

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.agapesenteret.org

Reklamer

10. juni 2009 - Posted by | Disippelskap, Gud, Jesus, Kristendom, kristenliv

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: