YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Israel optimistisk idet Staten feirer 61 år

 Isr_flagg_passe

Hentet fra Israelrapport/Livets Ord Israel

 

Tirsdag kveld gikk Israel fra sorg og minnestund til gledelig feiring da Minnedagen for falne soldater og terrorofre ble avløst av Uavhengighetsdagen. Hovedseremonien fant sted på Mount Herzl i Jerusalem med den nye talsmannen for Knesset, Reuven Rivlin, som vert. I sin tale understreket Rivlin at Uavhengighetsdagen ikke bare er historien til 1948-generasjonen som opplevde opprettelsen av staten, men også til 2009-generasjonen «som daglig fortsetter å betale for frihet og uavhengighet.»

Rivlin fortsatte med å si at den «normale» tilstanden som Israel nå opplever er bygget under «helt unormale forhold», og er betalt for med blod. Men Israel i dag er mer demokratisk, mer åpen, mer jødisk i identitet og kultur, mer tolerant, langt mer avansert, og litt mindre demagogisk, mente Rivlin. I det han berørte den påståtte mangel på ideologisk sionisme og vilje til å ofre seg for nasjonen hos de yngre, antydet Rivlin at denne generasjonen ikke var mindre sionistiske, prinsippfaste eller israelske. Knessets talsmann var overbevist om at evnen til å tenke vidsynt, til å bygge, formes, og til å fornye, vil sette Israel i stand til å håndtere den økonomiske krisen, arbeidsledigheten og andre utfordringer den jødiske stat møter.

Under en seremoni i presidentens residens forsvarte president Shimon Peres Israel mot kritikken som etterfulgte krigen i Gaza i vinteren. «Israel blir anklaget innenfra og utenfra som om det var vi som startet denne krigen og at den ikke ble tvunget på oss – og som om det er mulig å kjempe en krig uten ofre.» Peres var overbevist om at når historiebøkene bedømmer oss, «vil vi fremstå som et bevis på at det er mulig å overgå forventningene og strekke seg utover tilgjengelige ressurser.»

I tillegg har en undersøkelse blant 600 israelske borgere avslørt ganske positive forventninger blant folket. Nitti prosent av de jødiske respondentene sa at de trodde Israel gjør det svært godt som nasjon og 81% sa de ville foretrekke å fortsette å bo i Israel fremfor andre steder. Femti-en prosent av de arabiske respondentene beskrev sin tilværelse som meget god og 94% sa at de ønsket å forbli boende i Israel.

Kommentar:
Historien om det moderne Israel er et fantastisk vitnesbyrd om enorm suksess blandet med dype, noen ganger ufattelige, lidelser. Det minner oss om at alle gode ting har sin pris. I løpet av disse 61 årene har Israel blitt angrepet åtte ganger og lidd bølge på bølge av terrorisme. Gjennom det hele har Israel kjempet for en rettferdig og etisk sak – og gjør det fortsatt inntil denne dag. Det blir vanligvis, og helt ulogisk, krevd en høyere standard av Israel enn av andre nasjoner. Men merkelig nok har dette lille demokratiet generelt greid å opprettholde en høyere standard enn andre. Under de svært vanskelige omstendigheter som Israel lever under, er dette en utrolig prestasjon. Til tross for hva en kan villedes til å tro om man ser på FNs resolusjoner og fordømmelser, står Israel fram som et lysende eksempel overfor andre land hva gjelder moral, etikk og humanitet. Ikke perfekt – men sannsynligvis best i klassen.

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

Reklamer

1. mai 2009 - Posted by | Israel

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: