YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

USA og EU handler mot FN-resolusjon 1373 – av Gro Wenske

Både USA og EU har begge uttrykkelig betegnet Hamas som en terror -organisasjon. Tross dette handler de rett mot FN-resolusjonen 1373 som ble laget etter terror -angrepet den 11.september 2001. Denne resolusjonen som er bindende, tvinger ikke bare medlems -stater til å behandle terrorister som illegale kjempere, som universelt må bli nektet noen som helst slags støtte, – men også gå til aksjon mot enhver som er involvert i eller støtter terrorisme på noen måte. Alle FN-stater skal følge opp lov -overtredere.

Likevel har stater i løpet av mange år klart å ignorere og snu om på internasjonal lov om terrorisme til den grad at i dag er terrorister blant dem som er den mest beskyttede gruppen blant individuelle i verden. (Dette skrev Caroline B. Glick 21.11. i J.P.)

P.g.a. politisk sympati for terrorister, fiendskap mot ofrene eller frykt for terrorist -represalier mot stater som våger å straffe terrorister på sitt territorium, så har mange stater klart å overse den eksisterende lov mot terrorister. De har også avholdt seg fra å oppdatere sine lover for å møte den økende utfordring fra terroristene. Isteden har de vestlige land brukt sin tid til å fordømme og straffe de få stater som har tatt aksjon mot terroristene.

En av grunnene til at det internasjonale samfunn har forfeilet så voldsomt i å ta rimelige forholdsregler for å bekjempe terrorisme er fordi internasjonal terrorisme, som den for øyeblikket virker, ble opprettet av palestinske arabere og deres arabiske brødre.

Siden 1960-årene, og særlig siden midten av 1970-årene, har Europa og delvis også USA, hatt uvilje mot å innrømme at terror er farlig, fordi deres fiendskap mot Israel leder dem til å la palestinsk arabisk terrorisme mot den jødiske stat gå hen upåtalt.

Det internasjonale samfunns behandling av det Hamas -kontrollerte Gasa levendegjør denne politiske seier over loven. Både USA og EU har merket Hamas som en terror -gruppe. Den betegnelse plasserer Gasa under regimet til FNs sikkerhets -Resolusjon 1373. Denne krever at stater skulle fryse uten forsinkelser fond og andre finansielle aktiva eller økonomiske ressurser og enheter eiet eller kontrollert direkte eller indirekte av terrorister. Resolusjonen krever da at FN-medlemsstater skal ”samarbeide for å hindre terror -angrep og ta aksjon mot overtredere”.

Det skulle være klart at stater som anerkjenner Hamas som en terror -organisasjon, må holde Resolusjon 1373 i hevd. Både EU og USA har med vilje ignorert dette. Stadig overfører de penger til PA enda de er fullt på det rene med at pengene går til Hamas. Dessuten forlanger FN, EU og USA at Israel skal forsyne Gasa med brennstoff, mat, vann og medisiner på tross av at internasjonal lov i virkeligheten forbyr Israel å gjøre det. Men dessverre har Israel for tiden mer frykt for verden enn for Gud. La oss be at Herren snart vil gripe inn!

 

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

Reklamer

16. februar 2009 - Posted by | Israel

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: