YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Du – en velsignelse

Hvordan står det til med nyttårsforsettene?

Jeg har et forslag til et nyttårsforsett som garantert vil gi deg et rikere liv:

 

1 Mosebok 12:2-3 Jeg skal gjøre deg til et stort folk. Jeg skal velsigne deg og gjøre ditt navn stort. Og du skal bli en velsignelse.

3 Jeg skal velsigne dem som velsigner deg, og Jeg skal forbanne den som forbanner deg. Og i deg skal alle slekter på jorden bli velsignet.»

Velsignelse er konkret og virkelighet. Ikke tomme ord eller løse utbrudd slik vi til daglig oppfatter ordene. ”Det var da velsignet… velsigne deg!… å nei, å nei for en velsignelse.” Eller det motsatte: ”Din forbannede kjeltring!… Den sykdommen var virkelig en forbannelse.” Forbannelser og velsignelser er virkelige, dvs. de er virkekraftige – de virker. Gjennom dem virker Gud!

Spørsmålet er om godhetens stråler fra Gud får strømme fritt – til oss, og videre fra oss Eller om de stenges og stanses. Bygg en mur mot solen, og du sitter i skyggen! Om Abraham heter det: «Jeg vil velsigne deg … og du skal bli en velsignelse … og i deg skal jordens slekter velsignes.» Abraham er det klassiske eksempel på hva velsignelse vil si.

Abrahams forutsetninger vet vi lite om. Hans forestillinger om Gud må ha vært begrenset, ikke hadde han noe ”Gamle Testamente” eller pastorer å rådføre seg med, ikke var det noen som blogget om temaet heller. Hans folk i Kaldea hadde en religion helt ulik den han selv skulle bli «stamfar» til. Det vi får høre, er at Gud gir ham en marsjordre. En marsjordre med et løfte. Og at han gir seg ut i det ukjente i tillit til dette: «Så dro Abraham bort, slik som Herren hadde sagt ham.» Gjennom dette løfte og av denne lydighet kanaliseres velsignelsen. Abrahams velsignelse som i sin tur blir vår velsignelse.

Gud velsignet altså Abraham for at han skulle bli en velsignelse for andre. Gud stoppet ikke der, også i dag velsigner Han sine hellige. Han velsigner dem i Jesus med hele den himmelske verdens åndelige velsignelser. Han gjør dette ut fra sin kjærlighet og Han lar sine velsignelser følge med en oppfordring:

”Bli en velsignelse.”

Denne oppfordringen gir Han deg hver dag. Bli en velsignelse blant de menneskene du kommer i kontakt med i hverdagen, dine barn, dine slektninger, dine venner og dine fiender. Gå ut på din arbeidsplass, i din hverdag, i ditt kall, hvor som helst du befinner deg – vær en velsignelse!

Hvordan? La meg gi deg noen punkter å gå ut ifra:

  • Heng en lapp på døra til bøttekottet på jobben: ”Takk for den fine jobben du gjør her.”
  • Inviter en uteligger på en kopp kaffe og litt varme på en kafè.
  • Tilby en alene forelder å være barnevakt en gang i uka
  • Bli pasientvenn
  • Besøke en enslig
  • Tilby deg å gjøre innkjøp for en pensjonist
  • Tilby deg å kjøre folk til/fra møter/gudstjenester

Dette er mine forslag, lag dine egne ut fra din forutsetning.

Er du velsignet av Gud? Selvfølgelig er du det – du er frelst, er du ikke?

Abraham tok det første skrittet i tillit til Guds løfter uten å vite hva han gikk til. Vi som går på samme veien i 2009, har et helt annet utgangspunkt: Vi har Guds Ord, bibelen, og millioner av vitners erfaring å bygge på. Du som har gått med Gud i mer enn 24 timer, har også dine egne erfaringer.

Det er stort å kunne gå ut blant mennesker, velsignet av Gud for å være til velsignelse for dem.

For en nåde. For en oppgave.

Det fyller våre liv. Hvor kan du finne noe større enn Guds velsignelse? Vi får dobbelt, ja tidobbelt tilbake når vi er kanaler for Guds velsignelse til andre mennesker.

Velsignelse eller forbannelse. Vi er alle varmeledere eller kuldeledere. Vi bringer noe videre til vår omverden, eller vi forsømmer å bringe videre.

Hva er du?

1 Peters brev 3,8-9 {Kalt til velsignelse}

Til slutt: Dere skal alle ha ett sinn, ha medlidenhet med hverandre, vis broderkjærlighet, vær ømhjertet og vennlige*, <* UN: ydmyke.>

9 så dere ikke gjengjelder ondt med ondt eller hån med hån, men heller velsigner, da dere vet at det var dette dere ble kalt til, for at dere skal arve velsignelse.

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

Reklamer

14. januar 2009 - Posted by | Disippelskap, Generelt, Kristendom, kristenliv, Livet, religion, Samfunn

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: