YeshuaBlokka

Nettverk for mennesker som har et forhold til Yeshua

Har du oppmuntret pastoren din?

pastortlf

 

Den som ikke har kommet på en oppmuntring til pastoren sin, har ikke lang tid igjen. Amerikanerne har nemlig bestemt at i november måned hvert år skal pastoren og hans familie oppmuntres.

HILDA LUND

www.dagenmagazinet.no

Men for de som nå plutselig oppdager at det blir helt «blankt», så er det ingen grunn til å fortvile, for man kan konspirere sammen med andre menighetsmedlemmer og slå til den andre søndagen i november måned. Siden 1991 har den andre søndagen hver november vært den formelle søndagen de amerikanske pastorene oppmuntres.

– Pastorene og deres familier lever under et umenneskelig press, samtidig som de skal velsigne alle hele året. Deres liv leves ut som i et akvarium, mens hele menigheten og samfunnet forøvrig betrakter hver bevegelse. Forventningene er at de skal ha idealfamilier, oppføre seg perfekt, alltid være tilgjengelige, aldri være motløse og ha alle svar vi behøver for å ha stabile liv og utvikle oss fremover. Dette er urealistiske forventinger til hvem som helst, og likevel blir de fleste av oss misfornøyde, når vi merker at det har blitt for mye for pastorene. Når de virker deprimert, svikter oss eller blir utbrent, sier H.B. London Jr., visepresident for PastorTjenester ved Focus on the Family.

Ifølge statistikk samlet for magasinet Life-Line Pastors, så er det en stor majoritet av pastorene som sliter med jobben, 70 prosent av dem har ingen nære venn de kan betro seg til. 90 prosent sier det tøffeste ved tjenesten er folk som ikke er samarbeidsvillige. Og hundrevis av amerikanske pastorer forlater tjenesten hver måned på grunn av utbrenthet, strid i menighetene og så videre. Det vanskeligste er å balansere tjenesten og familien.

– Hvordan skal han kunne ha nok tid til sin familie og fremdeles leve opp til alle forventningene menighetsmedlemmene har på ham som pastor, sier London som i 1991 tok initiativ til novvember som pastorenes oppmuntringsmåned.

Undersøkelser viser, at det pastorene drømmer om er en menighet som tjener sammen, frihet til å drømme, tid til bønn, tid til å lede istedenfor å løpe ærender og være en slags barnepasser.

– En pastor behøver å «samtale med folk» – ikke at man prater gjennom eller rundt ham, men at han får en sjanse til å uttrykke sine håp uten å bli urettferdig dømt, sier London.

Da gjenstår bare planen, hvordan vi personlig kan erkjenne og oppmuntre våre prester og pastorer. Lunsjinvitasjon, et oppmuntrende kort, barnepassing, et løfte om forbønn, vaske bilen hans eller klippe plenen, er alle oppmuntringer som blir satt pris på, mener London.

(04.11.2008 kl. 14:23)

Godspeed

Webpastor B

www.jesuspodkast.org

www.hvorfor-kristen.info

Reklamer

4. november 2008 - Posted by | Disippelskap, Kristendom, religion

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: